Verdubbel je gsm/smartphone batterij standby tijd

Energiebesparend omgaan met de gsm-batterij

De grootste ergernis van mobiele telefoon gebruikers is de lege accu. Door intensief bellen en sms’en zal de batterij sneller leeg zijn. Een mooi en bijna romantisch verhaal vind je hier onder titel: Lieve Vriend

Maar wat veel mobiele telefoon gebruikers vergeten is het hoge verbruik van App’s.

Veel App’s draaien ongevraagd op de achtergrond van u mobiele telefoon.

App’s die veel energie verbruiken zijn bijvoorbeeld Facebook, What’s App en e-mail. In veel gevallen zullen dit soort App’s met regelmaat ‘updaten’, zodat u bijvoorbeeld het nieuwe Facebook of e-mail bericht snel ontvangt.

Het nadeel hiervan is dit dat veel energie vraagt van uw batterij. Op veel mobiele telefoons zit een functie waarmee de frequentie van het ‘updaten’ ingesteld kan worden. Zodoende bespaart u veel energie op uw batterij. Kunt u deze niet op uw mobiele telefoon vinden, dan kunt u altijd de gebruikershandleiding raadplegen/downloaden.

Een andere energiebesparende tip is om regelmatig na te kijken of u alle App’s daadwerkelijk met regelmaat gebruikt. Veel mensen hebben ongebruikte App’s op hun mobiele telefoon staan, die onnodige energie van de batterij vragen. Daarnaast vraagt het downloaden van nieuwe App’s ook veel energie van de batterij. Voordat u een nieuwe App download kunt u nakijken hoe zwaar de App is, en hoeveel dit van uw batterij zal vragen. Ook bestaan er veel App’s die in een duidelijk overzicht laten zien hoeveel data App’s gebruiken. Populaire App’s hiervoor zijn bijvoorbeeld “My data manager” en “Date Usage”. Het tegenstrijdige aan deze App’s is dat ze veel energie van de batterij vragen, omdat ze op de achtergrond regelmatig ‘updaten’. Het kan interessant zijn om via deze App’s een duidelijk overzicht te krijgen, maar het doet het energieverbruik van uw batterij geen goed.

Daarnaast zijn er ook energiebesparende functies op uw mobiele telefoon die veel energie kunnen besparen. Op alle telefoons kunt u bijvoorbeeld de helderheid van het scherm instellen. Dit zal een kleine energiebesparing opleveren. Een andere kleine energiebesparing is het volume van het geluid niet op de maximale stand te zetten. Naast het volume van het geluid vraagt de trilfunctie ook veel van de accu. Sterker nog, de trilfunctie vraagt meer dan het geluid van de mobiele telefoon voor de batterij.

Ook de soort kleur die bijvoorbeeld als achtergrond wordt gebruikt, kan veel effect hebben op de batterij. Anders gezegd, de kleur wit vraagt meer energie dan de kleur zwart. Bij voorkeur, om energie te besparen, kiest u dus voor een donkere achtergrond op uw mobiele telefoon.

Waar veel mobiele telefoon gebruikers zich ook niet bewust van zijn is het effect van de omgevingstemperatuur voor de batterij. Als de temperatuur sterk wisselt (te koud/te warm), vraagt deze veel energie van de batterij. Voor een mobiele telefoon is kamertemperatuur het beste.

Ook hebben sommige mobiele telefoons een energie bespaar functie. De energie bespaar functie vind u tevens niet op iedere mobiele telefoon. Als deze op mobiele telefoon zit, dan kunt u deze meestal onder “Instellingen” vinden.

Geplaatst in Nieuws.